Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ: «ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΧΕΙΑ»... αλλά μπορούν να γίνουν!!!

Με μεγάλη μου χαρά (όσο μπορώ να είμαι χαρούμενος μετά απ’ όσα συνέβησαν στα Γρεβενά τις τελευταίες ημέρες) είδα σήμερα τον πρωί το Νομάρχη Γρεβενών να βγάζει σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τα όσας έλαβαν χώρα στην πόλη μας τα τελευταία 24ωρα.
Μόνο αυτός πήρε θέση... Κανείς άλλος από τους φορείς της πόλης μας… Μόνο αυτός τα έβαλε με το διαιτητή που μας έσφαξε την Κυριακή, μόνο αυτός πήγε στην αστυνομία το βράδυ που έγιναν οι συλλήψεις, μόνο αυτός πήρε επίσημη θέση για τα όσας συνέβησαν στην πόλη μας.
Ο ΝΕΟΣ βουλευτής μας έστειλε επιστολή στον Πιλάβιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τη διαιτησία την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρισκόταν στην Ουκρανία όπου η εθνική ομάδα πανηγύριζε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ούτε που θα διάβασε την επιστολή του βουλευτή μας.
Μια επιστολή για την προστασία της ομάδας από τη διαιτησία. Αφήστε το ποδόσφαιρο κ. Χαντάβα και ενημερωθείτε για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας με τους… σερίφηδες.
Τον κ. Χρυσοχοίδη φροντίστε να ενημερώσετε και όχι τον Πιλάβιο. Εκεί σας χρειάζονται οι Γρεβενιώτες πολίτες. Γι’ αυτό σας ψήφισαν κ. Χαντάβα. Αλλιώς θα σας ψήφιζαν για πρόεδρο της ΕΠΣ Γρεβενών. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Πάρτε θέση ακόμα και τώρα και ενημερώστε τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ για τους σερίφηδες που συλλαμβάνουν 16χρονα παιδάκια στην πόλη μας και βγάζουν εντάλματα σύλληψης για πολλούς γρεβενιώτες, αναγκάζοντας τους να πάρουν τα… βουνά για να γλιτώσουν το αυτόφωρο. ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΧΑΝΤΑΒΑ…
Ενημερώστε τον Χρυσοχοίδη τώρα και αφήστε τα ποδοσφαιρικά στους αρμόδιους φορείς της πόλης.
Το ίδιο ισχύει και για το Δήμαρχο. Αφήστε τις εκδηλώσεις για το έργο του Δήμου τρία χρόνια τώρα και πάρτε θέση. έστω και με μία απλή ανακοίνωση όπως έκανε ο Νομάρχης. Το θέμα είναι σοβαρό κύριοι…
ΜΟΝΟ ο Νομάρχης πήρε θέση με καυστική ανακοίνωση. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.

Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Νομάρχης:
«Για τα όσα διαδραματίσθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2009 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Ομάδων ΠΑΕ ΠΥΡΣΟΣ Γρεβενών - ΠΑΕ Βέροιας θέλω να δηλώσω ότι: αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο «Ιθύνων Νούς» της εφαρμογής
νέων για τον τόπο μας μέτρων τάξης και ασφάλειας, τα οποία λαμβάνονται χωρίς να έχει εκτιμηθεί ο Τόπος, ο Χρόνος και οι Άνθρωποι.
Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα Γρεβενά δεν είναι «Εξάρχεια» ούτε έχουν δώσει ποτέ στο παρελθόν οι Πολίτες τους δείγματα Επιθετικής Συμπεριφοράς στο γήπεδο για να δικαιολογούν τις προκλήσεις και την προσβολή της προσωπικότητας των Γρεβενιωτών.
Αυτοί οι οποίοι, με τις νέες ήθους και ύφους πρακτικές οδήγησαν τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΥΡΣΟΣ σε παραίτηση και την Τοπική Κοινωνία σε αναβρασμό, δυστυχώς σήμερα δεν έχουν κανένα τρόπο να αποκαταστήσουν την προτέρα κατάσταση.
Τους παραδίδουμε στην κρίση της Τοπικής Κοινωνίας και των Ανωτέρων τους.Εμείς θα είμαστε δίπλα στα δίκαια των Πολιτών μας και θα στηρίζουμε, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση του Αθλητισμού στον τόπο μας.
Με εκτίμηση Δημοσθένης Κουπτσίδης Νομάρχης Γρεβενών».
Όντως τα Γρεβενά δεν είναι Εξάρχεια που είπε και ο Νομάρχης. Αλλά μπορούν να γίνουν... (κι όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν)
Κι εδώ θέλω να συμπληρώσω κάτι ακόμα. Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ τι έκανε για όλα αυτά; Αν είχαμε πάει 2.000 έξω από το αστυνομικό τμήμα δεν θα στέλναμε ένα ηχηρό μήνυμα; Μήπως μας αρέσει και απλά κάνουμε τους κινέζους πίνοντας καφέ στο πεζόδρομο; Πρέπει να πάρουμε όλοι θέση γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και δεν είναι ένα απλό θέμα που έχει να κάνει μόνο με τη φίλαθλη κοινή γνώμη και τον Πυρσό. Έχει πιο βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις... Ζούμε εν έτη 2009 σε μια δημοκρατική χώρα!!! Αν κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να το καταλάβουν ας τους το δώσουμε εμείς να το καταλάβουν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι. ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ...
Με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσα τις δηλώσεις του Νομάρχη, του αστυνομικού διευθυντή και του κ. Τόσκα στο STAR FM και πραγματικά μπράβο στους κ. Κουπτσίδη και Τόσκα για τα όσα είπαν. Όσο για τον αστυνομικό διευθυντή απλώς στην... κοσμάρα του. Ακούστε κι εσείς στο http://www.greveniotis.gr/ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...
Όσον αφορά τώρα το αγωνιστικό κομμάτι, ανένδοτος δείχνει ο πρόεδρος και επιμένει στην αρχική του απόφαση για αποχώρηση, αλλά πιστεύω πως αυτά που έγιναν μετά το ματς ίσως τον ταρακουνήσουν, ίσως τον κάνουν να πεισμώσει και να αλλάξει γνώμη. Η αγάπη του για τον Πυρσό πιστεύω θα μετρήσει και δεν θα οδηγήσει την ομάδα σε διάλυση. Κανείς δεν το θέλει αυτό πρόεδρε και τώρα είναι που πρέπει όλοι να δείξουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Ίσως το βράδυ να έχουμε εξελίξεις για να αποφασιστεί πως θα συνεχίσει η ομάδα. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες.
ΥΓ1: Πήγε η ομάδα για προπόνηση και τελικά δεν έκανε γιατί δεν είχαν διάθεση οι ποδοσφαιριστές μετά τα όσα έγιναν.

ΥΓ2: ΜΠΡΑΒΟ και πάλι στον Γ. Π. για το εκπληκτικό κομμάτι ου έγραψε έξω από τα δόντια.

ΥΓ3: Πρόεδρε κανείς δεν χάρηκε που έφυγες. Μην τους κάνεις αυτό το χατίρι.

ΥΓ4: Τώρα πρέπει να δείξουμε όλοι ενωμένοι…

Αεράτος ο αυθεντικός (ΜΕΝΩ ΓΡΕΒΕΝΑ… ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ;)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εβγαλαν και ανακοινωση τα ΛΑΜΟΓΙΑ..δεν ντρεπονται καθολου.θα ειναι πολυ χωμενος ο συγκεκριμενος Φραγκακης.Για μεγαλο μεσο μιλαμε..
η ανακοινωση λεει:

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας Ο.Δ.Π.Ε. και το Δ.Σ. της ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΒΕΡΟΙΑ, την 18-11-2009 για το πρωτάθλημα Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ, όπου «φίλαθλοι» της ομάδας ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ βιαιοπράγησαν άνανδρα κατά του διαιτητή του αγώνα κ. Φραγκάκη Σ.Δ.Π. Καβάλας και του βοηθού διαιτητή κ. Σημιακού Σ.Δ.Π. Ξάνθης.
Τα παραπάνω γεγονότα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τραγικό τρόπο αναδεικνύουν τα ουσιαστικά προβλήματα του ποδοσφαίρου, όπου ελλείψει δομών και εποπτείας από όλους τους αρμόδιους φορείς, επανεμφανίζονται πρακτικές και σκοπιμότητες και αναβιώνουν στη μνήμη μας εποχές αλήστου μνήμης. Με αυτά τα γεγονότα διαισθανόμαστε και διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες διαιτητές καλούνται να φέρουν επιτυχώς το σκοπό, για τον οποίο ετάχθησαν μέσω του λειτουργήματός τους.

Διερωτόμαστε, εάν το συγκεκριμένο άθλιο περιστατικό είναι μεμονωμένο ή αποτελεί μια ακόμα συνέχεια της γενικότερης απαξίωσης της ηθικής υποστάσεως του Έλληνα διαιτητή. Πολλές Κασσάνδρες δυστυχώς επαληθεύονται, όταν είχαν προβλέψει τα τωρινά γεγονότα αλλά και τα χειρότερα, που ενδεχομένως δεν έχουμε δει ακόμα. Παραλείπουμε τα όποια ευχολόγια και σημαίνουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους φίλους μας παράγοντες να πάρουν δραστικά μέτρα, όπως τη διακριτή θέση τους απέναντι στο διαιτητή και να τον περιβάλλουν με τον απαιτούμενο σεβασμό και ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τους προτρέπουμε εκτός από την τυπική σε τέτοιες περιπτώσεις καταδίκη των τραγικών αυτών γεγονότων και την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων από τα αρμόδια όργανα, να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση της προσωπικότητας του διαιτητή μέσω των θεσμικών δομών, που υφίστανται τόσο σε αθλητικό όσο και σε ποινικό πλαίσιο, που διέπει τις κοινωνικές – αθλητικές διοργανώσεις, λειτουργώντας κατά αυτό τον τρόπο τόσο προληπτικά για το εγγύς μέλλον όσο και παραδειγματικά για τους «τρομοκράτες» των γηπέδων.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με όλες τις δυνάμεις μας στους παθόντες διαιτητές με την ηθική, υλική και νομική μας στήριξη και καλούμε όλους τους διαιτητές να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, να μην απογοητεύονται από παρόμοιες πρακτικές, διαβεβαιώνοντάς τους για τις άοκνες προσπάθειές μας, προκειμένου να λειτουργούν ανεξάρτητα, ανεπηρέαστα, απρόσκοπτα και σύμφωνα με τους νόμους, τους κανονισμούς και την αθλητική δεοντολογία.

Επίσης, σε άλλο Δελτίο τύπου η ΟΔΠΕ και όλοι οι Έλληνες Διαιτητές αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους Ποδοσφαιριστές, τον Προπονητή και όλους όσους συνέβαλαν στη μεγαλειώδη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το 2010 στη Νότιο Αφρική.

Ανώνυμος είπε...

αερατε εγινες γερος κωλοτουμπας!!!



πιθανον ο μεγαλυτερος απο ολους!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΟΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Αεράτος... είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ.

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!!! ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΟΛΟΙ... ΑΝ ΕΧΕΤΕ... ΦΡΥΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!! ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΑ!!!
ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΥΡΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΟΛΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

γραφω δικα σου λογια οταν ελεγες αλλα... εσυ τα ελεγες και περνιοσουνα και για ωραιος!!!!

πρεπει να αναβαθμισεις το λεξιλογιο σου και να εισαι σταθερος στις αποψεις σου .

οσο για τα (φρυδια-κομπλεξικοι-λαμογια........) αυτα εκει που σε παιρνει.

Timonakos είπε...

Re anonime me poious eisai?

Αεράτος... είπε...

ΦΙΛΕ Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ. ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ.
ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΑΝ ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΞΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΝΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΩΡΑΙΟΣ.
ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΡΕΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΦΙΛΕ...