Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Οι αθλητικογράφοι των Γρεβενών, η αθλητική είδηση και ο αθλητισμός

Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει ενδιαφέροντα άρθρα από άλλες σελίδες τα οποία πραγματικά αξίζουν προσοχής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και μ’ αυτό που δημοσιεύουμε σήμερα το οποίο ανιχνεύσαμε στο www.grevenamedia.gr

Κάθε φορά που θα βρίσκουμε κάτι ενδιαφέρον το οποίο μας βρίσκει σύμφωνους φυσικά και θα το προβάλουμε και μέσω της δικής μας σελίδας…

Εξαιρετικό κομμάτι…

Και η αλήθεια είναι πως αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Κωστάκη!!!


"Η περιοχή μας ανέδειξε δύο κορυφαίους αθλητικογράφους – δημοσιογράφους τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο που ξεκίνησε το 1978 από τη «ΦΩΝΗ». Προχώρησε στο αθλητικό ρεπορτάζ και συνεργάσθηκε – συνεργάζεται έως και σήμερα με όλες τις αθλητικές εφημερίδες της χώρας καλύπτοντας τα τελευταία 25 χρόνια τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο προσωπικό του site δέχεται καθημερινά 2-2.500 επισκέπτες από την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα. Την αθλητική του εκπομπή σε τοπικό κανάλι στα Γιάννινα την παρακολουθεί όλη η Ήπειρος. Τα ρεπορτάζ στην τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων είναι που διαμορφώνουν την τοπική αθλητική κοινωνία. Είναι κοντά και μέσα στα γεγονότα.


Τον Κώστα τον Μάρκου που επί 25 χρόνια τώρα στο Νομό μας έγραψε και γράφει τη δική του αθλητική πορεία. Συνεχίζει την συνεργασία του με τις αθλητικές εφημερίδες - METPOSPORT – ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ – ΕΞΕΔΡΑ – SPORT DAY – GOAL NEWS – ΦΩΣ και το ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ - SPORT FM ενώ συνεργάζεται με τις τοπικές εφημερίδες ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΝΗ και με την αθλητική εκπομπή του Ράδιο Γρεβενά 101,5. Επί 25 χρόνια ο Κώστας Μάρκου ενημερώνει τους Γρεβενιώτες ανά την Ελλάδα για όλα τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, τον στίβο. Έχει καλύψει και καλύπτει καθημερινά όλα τα σημαντικά τοπικά αθλητικά γεγονότα.

Βρίσκεται παντού. Στους αγώνες, στις προπονήσεις, στα αθλητικά στέκια. Συζητά με ποδοσφαιρικούς και αθλητικούς παράγοντες και γνωρίζει την αθλητική τοπική ιστορία όσο ελάχιστοι στο Νομό μας. Καθημερινά δεκάδες παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρόεδροι, προπονητές, ποδοσφαιριστές επικοινωνούν μαζί του. Κάθε αθλητική ΕΙΔΗΣΗ σοβαρή και έγκυρη δίδεται στον ίδιο να τη διαχειριστεί. Ακόμη, στο παρελθόν και τώρα, αρκετοί ποδοσφαιριστές του εκμυστηρεύονται τις προθέσεις τους για το μέλλον.

Είναι αθλητικογράφος, κάνει ρεπορτάζ. Βρίσκεται ο ίδιος μπροστά σε κάθε τοπικό αθλητικό γεγονός. Γράφει γιατί είναι εκεί. Σχολιάζει γιατί «βλέπει» τις ειδήσεις. Κρίνει γιατί ζει τα αθλητικά γεγονότα.

Η εκτίμηση στο πρόσωπό του είναι γενική στα Γρεβενά και στη Βόρεια Ελλάδα από την αθλητική κοινωνία. Έτσι είναι. Αυτοί είναι οι αθλητικογράφοι! Ασχολούνται με τον αθλητισμό, γράφουν για τον αθλητισμό και σέβονται την αθλητική είδηση. Γι΄ αυτό και τους σέβεται το σύνολο του αθλητικού κόσμου". Το κομμάτι φέρει την υπογραφή του: Γιάννη Κ. Παπαδόπουλου.

ΥΓ1: Διαβάστε τις επόμενες ημέρες ένα ενδιαφέρον άρθρο στον Αεράτο για το τι άλλαξε στην ομάδα τον τελευταίο μήνα. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και διοικητικά. Με αριθμούς και στοιχεία... Και τότε κάποιοι θα κάνουν τους... κινέζους!!!

ΥΓ2: Και για το επεισόδιο με το Βελώνη θα μιλήσουμε και για τη γκρίνια κάποιων στην κεκρίδα!!!

ΥΓ3: Κάποιοι ταράχτηκαν μ' αυτό που γράψαμε για την επόμενη χρονιά. Δεν τους αρέσει που η ομάδα οργανώνεται από τώρα. Κι ακόμα δεν είδαν τίποτα...

ΥΓ4: Τετ α τετ Αεράτου με Γιώργο Βαζάκα. Σε γήπεδο μπάσκετ... Έγινε κι αυτό... Λέτε να αναλάβει τον Πρωτέα;

Αεράτος ο αυθεντικός (και σύντομα αποκαλυπτικός όσο δεν πάει)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Epeidi den gnwrizoume oloi mas ola ta gegonota pou sumbainoun gurw mas kai eidika se sxesi me tin omada mas, otan anaferese se gegonota kai katastaseis pou sunaivisan na ginese ligo pio sugkekrimenos gia na katalavenoume k meis. Auto einai paraklissi, an mporeis na to kaneis.Gia paradeigma pio epeisodio me Beloni, poioi thoruvithikan gia ti nea xronia k ti tha ginei tin nea xronia, poio einai to mpam. Euxaristw.

Αεράτος... είπε...

Έχεις δίκιο φίλε μου, αλλά μερικές φορές είναι κάποια πράγματα που καλό είναι να μην τα καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σ' αυτούς που απευθύνομαι όμως να είσαι σίγουρος πως το παίρνουν το μήνυμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου αερατε.Διαβασα σήμερα σε εφημερίδα των Γρεβενών (δεν αναφέρω ποια)αλλά είναι η ίδια που έχει και το άρθρο με τους αθλητικογράφους, πολύ άσχημα πράγματα για την ομάδα αλλα κ για ένα επεισόδιο με τον Βελώνη. Λυπάμαι πολύ γιατί πραγματικά καταλαβαίνω πως κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν το καλό της ομάδας κ προσπαθούν με κάθε μέσο να δημιουργήσουν προβλήματα, ανησυχίες, διλήμματα για το μέλλον της ομάδας. Οσο για τον εν λόγο παίκτη θεωρώ ότι κ ήθος έχει κ αγάπη γι αυτό που κάνει αλλά κ για τον Πυρσό και οτι το ξέσπασμά του είναι δικαιολογημένο μετά από όλα αυτά που έχει ακούσει όλο αυτό το διάστημα. Ας μην ξεχνάμε οτι και οι παίκτες είναι άνθρωποι και έχουν όρια. Περιμένω νέα.