Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Έχω ένα γκολ και την Κυριακή για τα Τρίκαλα»

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Γρεβενών και αγωνίζεται με τη φανέλα του Πυρσού που πέρυσι απέκτησε τα δικαιώματα του αναγνωρίζοντας την ποδοσφαιρική του αξία και το ταλέντο του. Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια με την πράσινη φανέλα ο Άκης Γεωργίου έδειξε ότι ο Πυρσός μπορεί να περιμένει πολλά από αυτόν και στο πρόσωπο του βρήκε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες.
Αναμφισβήτητα το παιχνίδι που ο Άκης Γεωργίου έβαλε τη… σφραγίδα του και έγινε αγαπημένο παιδί της πράσινης κερκίδας ήταν εκείνο το περιβόητο διπλό στα Τρίκαλα με σκορ 0-2 όπου με δύο προσωπικά του γκολ χάρισε τη νίκη στον Πυρσός και σε μεγάλο βαθμό την άνοδο στη Γ’ εθνική.
Με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον πάγκο του Πυρσού δεν πήρε τις ευκαιρίες που ο ίδιος θα περίμενε, προκαλώντας αρκετές φορές τον προβληματισμό και του κόσμου για τον παραγκωνισμό του αυτό, ωστόσο με τον Ανδρέα Παντιζαρά στον πάγκο επέστρεψε και πάλι στις… επάλξεις.
Λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα ο Άκης Γεωργίου θυμάται το απίστευτο εκείνο παιχνίδι και παράλληλα στέλνει το μήνυμα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης. Παράλληλα μιλάει για τη ζωή του στα Γρεβενά και για το… δέσιμο με τον κόσμο της ομάδας, αλλά και της πόλης γενικότερα. Μια… αεράτη συνέντευξη στον Χρήστο Γρίδα (τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό) για όλους και για όλα.
ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ο ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ… ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ…


Χ.Γ: Την Κυριακή ο Πυρσός αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα. Ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Ένα πρώτο σχόλιο για τη δύσκολη αυτή αναμέτρηση:

Α.Γ: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο ματς όπως όλα τα άλλα που έχουμε δώσει μέχρι τώρα, όμως αυτός ο αγώνας λόγω το ότι η ομάδα όλη την εβδομάδα δεν κατάφερε να κάνει κανονική προπόνηση εξαιτίας της κακοκαιρίας στην πόλη των Γρεβενών τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες λόγω της ¨κόντρας¨ των δυο ομάδων καθώς επίσης για το ότι στον πρώτο γύρο η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλά αλλά έχασε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.
Θέλουμε να κερδίσουμε για να πάρουμε το ¨αίμα μας πίσω¨ και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία».
"Μας... ντοπάρει ο κόσμος μας"

Χ.Γ: Την περίοδο 2007-08 χάσαμε 0-3 στα Γρεβενά, αλλά την ίδια χρονιά μέσα στα Τρίκαλα με 2 δικά σου τέρματα ο Πυρσός σε ένα κατάμεστο γήπεδο πήρε μια τεράστια βαθμολογικής και όχι μόνο σημασίας νίκη. Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω… Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι και από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο;

Α.Γ: «Η ήττα μέσα στα Γρεβενά ευτυχώς δεν μας κόστισε όσο κόστισε η ήττα στους τρικαλινούς εκεί μέσα αφού μετά από εκείνη τη νίκη η ομάδα μας είχε πάρει μια απόσταση ασφάλειας από τον τότε 2ο ΑΟΤ. Αν θυμάμαι καλά 5 βαθμών.
Εκείνο το ματς θα μου μείνει σίγουρα αξέχαστο.
Πρίν ακόμα η ομάδα αποχωρήσει για τα Τρίκαλα ήμασταν ¨ντοπαρισμένοι¨ από την δύναμη που μας έδωσαν οι φίλαθλοι μας. Θυμάμαι το απόγευμα που η ομάδα θα πήγαινε σε ξενοδοχείο μαζεύτηκαν γύρω στα 15 άτομα και ζητούσαν με συνθήματα την νίκη. Ευτυχώς τους δικαιώσαμε, όχι μόνο αυτούς αλλά και όλους τους Γρεβενιώτες, όλους τους φίλους του Πυρσού. Η στήριξη των φιλάθλων, μας δίνει δύναμη και εγώ προσωπικά αλλά και σίγουρα οι συμπαίκτες μου θα ήθελαν ακόμα και τώρα πριν από κάθε ματς να είχαμε την συμπαράσταση όπως εκείνο το απόγευμα αλλά και την υποδοχή όπως μετά την νίκη στα Τρίκαλα. Ήταν περισσότεροι από 1500 αλλά εμείς μέσα στο γήπεδο νομίζαμε πως είναι 3000. Μου φάνηκε σαν να είχαν γεμίσει όλο το γήπεδο. Μόνο η δική τους φωνή ακουγόταν σε εκείνο τον αγώνα και τους ευχαριστούμε και για τότε αλλά και για τώρα. Όσον αφορά τα γκολ νιώθω χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα με αυτό τον τρόπο και αν μπορέσω θα το ξανακάνω την Κυριακή. Θέλω να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι, αλλά περισσότερο μετράει να κερδίζουμε κι ας σκοράρει οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής. Σ’ αυτά τα ματς όμως όλοι θέλουν να σκοράρουν».

"Ο Πυρσός είναι μια... οικογένεια"

Χ.Γ: Έχεις πάντως καλή παράδοση κόντρα στα Τρίκαλα και η αλήθεια είναι πως δεν σ’ έχουν ξεχάσει καθόλου εκεί…

Α.Γ: «Μακάρι να συνεχίσω αυτή την παράδοση. Δεν αγωνίστηκα στο ματς του πρώτου γύρου. Αυτό είναι θέμα του προπονητή, όμως και ο προπονητής που είχαμε τότε έκρινε ότι δεν ήμουν σε θέση να βοηθήσω την ομάδα. Σίγουρα ήθελα να αγωνιστώ και με στεναχώρησε το ότι δεν βρισκόμουν καν στην αποστολή στον αγώνα μέσα στα Τρίκαλα».

Χ.Γ: Γενικά πάντως πως κρίνεις την πορεία του προσεχή αντιπάλου μας. Προγνωστικά μπορούν να γίνουν;

Α.Γ: «Η ομάδα του ΑΟΤ είναι τρανταχτό παράδειγμα στο ότι τα μεγάλα ονόματα και συμβόλαια δεν φτάνουν για να πάει καλά μια ομάδα. Σίγουρα στην αρχή του πρωταθλήματος την περίμενα αν όχι το φαβορί, σίγουρα στα φαβορί για την άνοδο στην Β΄Εθνική.
Ο Πυρσός είναι μια οικογένεια μέσα και έξω από τα αποδυτήρια, με έμπειρους παίχτες που καθοδηγούν τους υπόλοιπους και μικρούς με μέλλον οι οποίοι διψάνε για διάκριση, αυτή είναι η συνταγή για μια επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα. Έτσι ο Πυρσός έχει το πλεονέκτημα στον αγώνα της Κυριακής διότι διαθέτει αυτή την συνταγή αλλά και τον προπονητή ώστε να κερδίσει τα ονόματα και τα χρήματα που διαθέτουν σαν ομάδα τα Τρίκαλα».

"Μεγάλη απώλεια για τον Πυρσό η φυγή Παπαϊωάννου από την ομάδα"

Χ.Γ: Δύο χρόνια στα Γρεβενά και συγκαταλέγεσαι πλέον στους… παλιούς ποδοσφαιριστές μαζί με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Έχεις ζήσει καλές αλλά και άσχημες στιγμές… Τι κρατάς από την παρουσία σου αυτή στα δύο χρόνια στην ομάδα και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός Πυρσός;

Α.Γ: «Η ομάδα του Πυρσού έχει τις δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά. Για να γίνει αυτό θέλει δουλεία και υπομονή. Στα θετικά ανήκει η προσπάθεια που γίνεται από ανθρώπους της ομάδας σε θέματα οργάνωσης. Στα θετικά επίσης η βοήθεια που έχει από διάφορους παράγοντες που θέλουν το καλό της ομάδας και του Νομού.
Είναι μια πόλη που θέλει να πάει μπροστά και σε αυτό θα βοηθήσει και ο Πυρσός μέσω της πορείας του στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Στα αρνητικά ανήκει σίγουρα η αποχώρηση του κ.Παπαιωάννου από την προεδρία της ομάδας. Είναι μεγάλη απώλεια για την ομάδα αλλά και από το ποδόσφαιρο γενικά. Είναι ένας άνθρωπος που έκανε πολλά για την ομάδα, θέλω προσωπικά να τον ευχαριστήσω που με έφερε στα Γρεβενά αλλά και που με εμπιστεύτηκε μετά και τον τραυματισμό μου. Επίσης ένα αρνητικό είναι η έλλειψη εγκαταστάσεων για προπόνηση αλλά ακόμα και γηπέδου.
Πιστεύω πως το Δημοτικό Στάδιο θα μπορούσε να γίνει με κάποιες πρόσθετες εργασίες ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο».

Χ.Γ: Το Δεκέμβριο που μας πέρασε ένας πρώην συμπαίκτης σου ο Φώτης Παπουλής έφυγε από τον Πυρσό και ήδη αγωνίζεται στον Πανθρακικό όπου από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια δείχνει να καθιερώνεται στην ομάδα της Κομοτηνής. Βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του και γενικά ονειρεύεσαι να αγωνιστείς κάποια στιγμή στην Α’ εθνική;

Α.Γ: «Αυτό νομίζω πως είναι το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή. Να αγωνιστεί κάποια στιγμή στη μεγάλη κατηγορία. Ο Φώτης είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και χαίρομαι αρκετά που κατάφερε να κάνει το άλμα στην καριέρα του και χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν βλέπω ότι πηγαίνει καλά στη νέα του ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή και για τον ίδιο και για τον Πυρσό το ότι αγωνίζεται πλέον στη Σούπερ Λίγκα. Μακάρι να μπορούσαμε να το ζήσουμε αυτό με τη φανέλα του Πυρσού, αλλά προς το παρών φαντάζει πολύ δύσκολο».

"Όνειρο μου η Σούπερ Λίγκα, αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο τον Πυρσό"

Χ.Γ: Το όνομα σου είχε ακουστεί πως βρίσκεται μεταξύ των ποδοσφαιριστών που εξέταζε η Λάρισα από τις ομάδες της Γ’ εθνικής…

Α.Γ: «Το είχα ακούσει κι εγώ αλλά γενικώς προσπαθώ να κλείνω τ’ αυτιά μου σε όλα αυτά που ακούγονται κατά καιρούς και να δουλεύω για την ομάδα μου. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου, διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τα μεταγραφικά σενάρια».

Χ.Γ: Είπες πριν πως μακάρι να το ζούσαμε με τον Πυρσό αυτό, άρα να φανταστούμε πως δεν σκέφτεσαι να φύγεις από την ομάδα ή θεωρείς πως ο Πυρσός μπορεί να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για το άλμα παραπάνω στην καριέρα σου;

Α.Γ: «Η αλήθεια είναι πως δεν σκέφτομαι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να φύγω από την ομάδα, αλλά όνειρο μου είναι να αγωνιστώ σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Μακάρι να γινόταν αυτό με τον Πυρσό, αλλά ας μην λέμε κάποια πράγματα μόνο για να τα λέμε καθώς κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο απ’ όλες τις πλευρές. Νομίζω πως είναι στο χέρι μου να δείξω αν μπορώ να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη ομάδα και μεγαλύτερη κατηγορία και ναι πράγματι ο Πυρσός μπορεί να αποτελέσει το σκαλοπάτι για το βήμα παραπάνω όπως είδαμε και στην περίπτωση του Φώτη. Εγώ θέλω σε κάθε ματς να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει και να φτάνει στους στόχους. Τώρα αν έρθει κάτι άλλο από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας θα το συζητήσουμε εκείνη την ώρα. Προς το παρών σκέφτομαι μόνο τις υποχρεώσεις μου με τον Πυρσό».

Χ.Γ: Για το τέλος αφήσαμε ένα μήνυμα για τον κόσμο του Πυρσού αλλά και των Γρεβενών γενικότερα που σ’ έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή που ήρθες στην πόλη μας…

Α.Γ: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δώσατε να πω κάποια πράγματα αλλά και όλους αυτούς που μου στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές, στα δικά μου πρόσωπα, την οικογένεια, αλλά και ένα άτομο που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο άλλαξε την ζωή μου. Επίσης και όλους αυτούς που μ’ έκριναν αρνητικά διότι μου έδωσαν δύναμη ώστε καθημερινά να γίνομαι καλύτερος. Ένα ευχαριστώ και στον Αντρέα Παντζιαρά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε παρόλο το ότι είχα να αγωνιστώ αρκετό καιρό με τον πρώην προπονητή της ομάδας και υπόσχομαι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι που θα αγωνίζομαι με τη φανέλα του Πυρσού».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο… αεράτος Άκης Γεωργίού και πραγματικά όλα τα μέλη του aerata.blogspot.com τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε να μιλήσει στη σελίδα μας και του ευχόμαστε όσα περισσότερα γκολ και επιτυχίες με τη φανέλα του Πυρσού. Γκολ την Κυριακή και στα… κάγκελα μαζί μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: