Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΚ;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβσα δύο επιστολές στο greveniotis.gr αναφορικά με την κατάσταση του γηπεδου των Γρεβενών όπου αγωνίζεται ο Πυρσός. Μία του πρώην Δημάρχου Σάκη Ζιώγα και μία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Μενέλαου Ππαϊωάννου. Τις παραθέτω κι εγώ και θα το τοποθετηθώ επί του θέματος τις επόμενες ημέρες...

Ο ΠΥΡΣΟΣ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ – ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ;

"Με αφορμή την παρουσία μου στο αγώνα του ΠΥΡΣΟΥ με τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, στο γήπεδο της Ευκαρπίας στις 3-2-2010, θέλω να συγχαρώ την ομάδα του ΠΥΡΣΟΥ για το καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας, να συγχαρώ τον προπονητή και την Διοίκηση, αλλά και τους φιλάθλους των Γρεβενών που ήταν η πλειοψηφία στο γήπεδο και επιβεβαιώνουν προφανώς όσα παρακάτω καλοπροαίρετα σχολιάζω:
Το Δημοτικό Στάδιο του ΜΑΚΕΔOΝΙΚΟΥ ήταν μεγαλοπρεπές. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άψογος σε σχέση με τον δικό μας στο αγώνα της Κυριακής με την Επανωμή. Οι προβολείς του γηπέδου επιβλητικοί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, έδιναν την εντύπωση ενός σοβαρού αθλητικού σωματείου. Τα γραφεία και οι βοηθητικοί χώροι του γηπέδου αξιοζήλευτοι, με συνθήκες ευρωπαϊκές, όπως αρμόζει σε αθλητές και νέους αγαπάνε το ευ αγωνίζεσθαι. Οι κερκίδες με στέγαστρο δέσποζαν ολόγυρα στον αγωνιστικό χώρο, στις τέσσερες πλευρές του γηπέδου, για να φιλοξενήσουν, 300 φιλάθλους του ΠΥΡΣΟΥ, που αψήφησαν το κρύο και την χιλιομετρική απόσταση από τα Γρεβενά και μόνο 20-30 φιλάθλους του Μακεδονικού.
Ρωτήθηκα εκεί από ενεργούς πολίτες, που συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα, γιατί ο ΠΥΡΣΟΣ και οι άλλες ομάδες των Γρεβενών, δεν δικαιούνται τέτοιες συνθήκες άθλησης και πιο πολύ, οι Γρεβενιώτες φίλαθλοι δεν απολαμβάνουν την άνεση να παρακολουθήσουν τα αθλητικά γεγονότα.
Προς απάντηση της εύλογης απορίας των συμπατριωτών μου,
Παραθέτω το έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που απευθύνεται στο Δήμο Γρεβενών , υπ αριθμ. πρωτ. 247/9-1-2004, με θέμα «Έγκριση δημοπράτησης του έργου Ανακατασκευή – βελτίωση Δημοτικού Σταδίου», προϋπολογισμού 2.800.000 Ευρώ και εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2.347.763 Ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004». Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε και ορίσθηκε ημερομηνία του δημόσιου διαγωνισμού, τον Απρίλιο του 2004, αλλά όμως το πολιτικό σκηνικό είχε αλλάξει.
Δυστυχώς η φιλοσοφία τότε της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και της αντιπολίτευσης στο Δήμο, ήταν ότι , ανάλογο ΣΤΑΔΙΟ θα γίνει στα Γρεβενά με την σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου και οι παραπάνω εγκεκριμένοι πόροι μετακινήθηκαν σε αθλητικά έργα της Θεσσαλονίκης.
Εμείς επιμένουμε ότι τα Γρεβενά έστω και τώρα δικαιούνται ένα στάδιο ανάλογο με τους φιλάθλους τους και την πορεία της ομάδας τους. Τη δύναμη την έχουν στα χέρια τους οι φίλαθλοι πολίτες . Στον αθλητισμό η κομματική πολιτική, δεν έχει θέση. Σήμερα στα πράγματα βρίσκονται ευήκοα ώτα".
Θεσσαλονίκη 3-2-2010ΣΑΚΗΣ ΖΙΩΓΑΣ δικηγόρος π. Δήμαρχος Γρεβενών.
Δ.Α.Κ.ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Οι χαμένες ευκαιρίες και οι νέες προκλήσεις

"Με αφορμή την πολύ ενθαρρυντική και πειστική φετινή παρουσία της ομάδας του Πυρσού Γρεβενών στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, επικαιροποιήθηκε τον τελευταίο καιρό και η συζήτηση για το δημοτικό στάδιο της πόλης, η κατάσταση του οποίου δεν κολακεύει ούτε την πόλη ούτε την ομάδα-σύμβολο των Γρεβενών.
Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση του σταδίου μας με τα αντίστοιχα των περισσοτέρων από τους συναγωνιστές στο πρωτάθλημα προκαλεί συναισθήματα θλίψης στο Γρεβενιώτη φίλαθλο που κατακλύζει όλα τα γήπεδα στα οποία ο Πυρσός αγωνίζεται εκτός έδρας. Έχει λοιπόν νομίζω μια δικαιολογημένη αγανάκτηση και αναζητά ευθύνες.
Φυσικά η εύκολη λύση είναι αυτές οι αντιδράσεις να κατευθύνονται στους καθ'ύλην αρμόδιους για το Δ.Α.Κ.Γρεβενών, δηλαδή τη δημοτική αρχή.
Δεν μπορώ να τους αδικήσω, όταν αισθάνονται έτσι. ¨Όμως ταυτόχρονα δεν έχω και καμιά διάθεση να κάνω δίκη προθέσεων έναντι του οποιουδήποτε.
Δεν πρόκειται να αδικήσω κανέναν και προπάντων να αμφισβητήσω την διάθεση των εκάστοτε διοικούντων το Δήμο Γρεβενών να προσφέρουν στον τόπο και επομένως να βρουν λύση και στο θέμα αυτό.
Το πρόβλημα έχει διαστάσεις και προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αφορισμούς και αναζητήσεις ευθυνών και να μπουν στο κανάλι των καινούριων ευκαιριών που μπορούν να παρουσιαστούν. Δεν ωφελεί με άλλα λόγια να ψάξουμε για το τι έφταιξε, άλλα για το τι μπορούμε να μελετήσουμε, να αναζητήσουμε και να δημιουργήσουμε.
Δε θα μπω λοιπόν στη φιλολογία για τις χαμένες ευκαιρίες, ούτε για τις λανθασμένες επιλογές, αφού αυτό που μας αφορά νομίζω είναι να επιδιώξουμε τη αναγκαία συναίνεση των φορέων που μπορούν να διαπιστώσουν την κατάσταση και να συνεργαστούν για το έργο της ανεύρεσης των πόρων που θα κάνουν το όραμα της ανακατασκευής του γηπέδου ωφέλιμη πράξη.
Και αυτή η συνεργασία νομίζω είναι το μυστικό της ιστορίας. Δεν είχαμε στο παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, το απαραίτητο για τις περιστάσεις συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο συζήτησης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Είναι ανάγκη να αφήσουμε στην άκρη τις οποιεσδήποτε διαφορετικές προσεγγίσεις και να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Δήμος, Νομαρχία, Βουλευτής του Νομού, πρέπει να δώσουν από κοινού τη μάχη, με τη συμπαράσταση βέβαια των αθλητικών φορέων της πόλης, προεξάρχουσας της ομάδας-βιτρίνα των Γρεβενών, του Πυρσού Γρεβενών, η διοίκηση του οποίου έχει να προσφέρει πολλά στην προώθηση επίλυσης, αφού διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις σωστές σχέσεις με διοικούντες άλλων ομάδων που τα κατάφεραν να έχουν γήπεδα με σωστές προδιαγραφές.
Αυτό που θέλω να τονίσω εν κατακλείδι είναι ότι η πολιτική βούληση να ανακαινιστεί το Δ.Α.Κ.Γρεβενών, υπαρκτή για όλους τους τοπικούς άρχοντες -το επιβεβαιώνω με βάση τη θητεία μου στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Πυρσός- πρέπει να συνοδευτεί και από μια συγκεκριμένη συναπόφαση να δούμε όλοι μαζί τον τρόπο που θα μας οδηγήσει στην ευκταία λύση".
Μενέλαος Παπαϊωάννου. Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πυρσός Γρεβενών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο κύριος Ζιώγας δεν μας τα έλεγε το 2004??

Ανώνυμος είπε...

εκτος απο σταδιο η πολη εχει αναγκη και απο γηπεδα γιατι μονο τοτε θα δημιουργηθουν ομαδες στην πολη που θα επανδρωσουν τον πυρσο