Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ... ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ

Αργήσαμε λίγο, αλλά επανήλθαμε όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς… Σήμερα θα πούμε δύο λόγια για το νέο τεχνικό και τη νέα σελίδα που γύρισε πλέον η ομάδα…
Μπορεί από τη Δευτέρα να είναι και επίσημα τεχνικός του Πυρσού μας, ωστόσο μέρες τώρα ο Γιάννης Μιχαλήτσος είχε αρχίσει τις επαφές του με ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως με την παρουσίαση του νέου τεχνικού ανακοινώθηκαν και τρεις μεταγραφές.

Θετικά τα πρώτα σχόλια του κόσμου για το νέο προπονητή της ομάδας, Άνθρωπος χαμηλών τόνων (στην προπόνηση πιστέψτε με φωνάζει πάρα πολύ), χωρίς πολλά λόγια παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του Πυρσού και ούτε… φανφάρες ούτε υποσχέσεις για άνοδο και διάφορα άλλα τέτοια που είχα συνηθίσει να ακούμε από τους προηγούμενους. Ορεξάτος για δουλειά ξεκίνησε ήδη το σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σαιζόν.
Τη Δευτέρα επισκέφτηκε τα Γρεβενά (πρέπει να βρει και σπίτι ο κόουτς, αφού θα μένει Γρεβενά και όχι στην πόλη του όπως κάποιοι άλλοι) είδε τις εγκαταστάσεις της ομάδας και είχε μια πρώτη επαφή με τους οργανωμένους στα γραφεία των biancoverde.
Αυτό που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι το γεγονός πως από την πρώτη κιόλας στιγμή υπήρξαν οι γνωστοί… άγνωστοι που προσπάθησαν να τον… προσεγγίσουν και να τον κάνουν κολλητό τους. Δεν μασάει, όμως ο κόουτς από τέτοια. Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και θέλει να τα έχει με όλους καλά.
Καλό θα ήταν πάντως να τον συμβουλέψει κάποιος, έτσι ώστε να μην πέσει στις παγίδες που έπεσαν στο παρελθόν οι προηγούμενοι προπονητές της ομάδας. «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ» μου έλεγε συνέχεια η μάνα μου και εδώ που τα λέμε συνεχίζει να το λέει και τώρα, αλλά ποιος την ακούει. Όλοι έχουμε κάνει κακές παρέες και όλοι μας έχουμε πληρώσει λάθη… κολλητών μας. Κι όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Το ξαναλέω ο κόσμος του Πυρσού αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από τα πρώτα λόγια του νέου τεχνικού και είναι στο χέρι του να μην χαλάσει αυτή την πολύ καλή εικόνα που έχει ο κόσμος για το πρόσωπο του. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα… Προσοχή στις… κακές παρέες!!!


Πάμε στα μεταγραφικά τώρα. Τα τρία νέα αποκτήματα δεν τα γνωρίζουμε, αλλά τους ευχόμαστε καλή χρονιά με τη φανέλα του Πυρσού μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ονόματα θα διαβάσετε στην επίσημη σελίδα του Πυρσού.
Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι πως ο νέος τεχνικός ζήτησε την παραμονή των Μπουτογιάννη, Βελώνη και Κοπούνοβιτς. Και ο πρόεδρος του έκανε το χατίρι. Και μαζί κράτησε και τους Γεωργίου, Αλεξανδρή και Δούμα ενώ στην ομάδα παραμένουν και οι νεαροί Ασλανίδης, Χαραλαμπίδης, Καραγιάννης και Αναστασιάδης.
Από την άλλη αποχωρούν κάποιοι που περισσότερο μιλούσαν παρά έπαιζαν και φυσικά όλοι αυτοί που ήρθαν στα Γρεβενά όχι για να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά να κολλήσουν ένσημα ή να κάνουν διακοπές. Καλά πέρασαν… Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να πάνε στο καλό και καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Στα διοικητικά τώρα, μαθαίνω πως ο πρόεδρος συνεχίζει τους… εγωισμούς και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε λάθη που έκανε και στο παρελθόν. Κρατάει εκτός ομάδας ανθρώπους που ξέρουν πολλά… κιλά μπάλα λόγω προσωπικών αντιπαραθέσεων μαζί τους και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται ανθρώπους που δεν το… μυρίζουν το τόπι, αλλά επιδιώκουν μόνο την προσωπική τους προβολή. Όχι όλοι φυσικά, αλλά κάποιοι από αυτούς, ανυπομονούν για μια καρέκλα στη διοίκηση. Εμείς δεν σχολιάζουμε παραπάνω, αν ο πρόεδρος δεν βάζει μυαλό από τα λάθη του, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο γι’ αυτό.
Η πρώτη κίνηση πάντως με την τοποθέτηση Παντζιαρά σε ρόλο γενικού διευθυντή της ομάδας ήταν θετική διότι το παιδί, ξέρει πολλά κιλά μπάλα και σεβάστηκε πάνω απ’ όλα το ψωμί που έφαγε στην πόλη μας. Τον είχαμε συνηθίσει με φόρμες, αλλά και το πουκαμισάκι του πάει ιδιαίτερα. Τον… αδυνατίζει…

Σε κάποιους συνεχίζει να κρατάει μούτρα ο πρόεδρος και τα… αποκλειστικά τα έχει μόνο για… λίγους. Όταν αποχώρησε από την ομάδα κάλεσε όλα τα μέσα για να το ανακοινώσει. Όταν επέστρεψε γιατί μίλησε μόνο σ’ ένα ραδιόφωνο; Απλή ερώτηση και πρώτο σφάλμα του προέδρου μετά την αλλαγή σελίδας. Δεύτερο, που δεν άφησε την επιτροπή σωτηρίας να κάνει απολογισμό για το έργο της σε ειδική συνέντευξη Τύπου, αλλά ανακοίνωσε την επιστροφή ένα όμορφο απόγευμα. Δεν σου ασκούμε κριτική κύριε… πρόεδρε, απλώς σου υπενθυμίζουμε πως αυτές οι κινήσεις είναι επικοινωνιακά λάθη.
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων τι κάνει; Γιατί σας αφήνει να εκτίθεστε; Απλή ερώτηση…

Και πάμε τώρα και στον οργανωμένο κόσμο. Πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα ο Πυρσός για τους biancoverde που υποδέχτηκαν το νέο τεχνικό της ομάδας και μίλησαν μαζί του έξω από τα γραφεία του συνδέσμου.
Και νέο ΔΣ είχαμε στους οργανωμένους με Κώστα Γάγαλη (πρόεδρο), Γιώργο Τσιοπλή (αντιπρόεδρο), Ζήση Καραϊσκο (ταμεία) και Χρήστο Τσόλια (γραμματέα). Κια Χρήστο Γρίδα υπεύθυνο Τύπου του συνδέσμου.

Αυτά τα λίγα ως απολογισμός από τις πρώτες μέρες της νέας σελίδας για την αγαπημένη μας Πυρσάρα.

Θα επανέλθουμε σύντομα και ελπίζουμε να μην στενοχωρήσαμε κάποιους.

Όσο γι’ αυτούς που ήδη άρχισαν να βάζουν… λόγια για την επιστροφή του Αεράτου, ειδικά αυτοί που προσπάθησαν να το κάνουν και στο νέο τεχνικό μας, να ξέρουν απλώς ότι μας αφήνει αδιάφορους αυτή η στάση. Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος. Και το κακό δεν είναι να γελάσει κάποιος μαζί σου. Το κακό είναι να γελάνε ΟΛΟΙ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί σου.

ΥΓ1: Φάνηκε το κακό της… Εγνατίας. Φεύγουν οι… αλήτες και πίνουν ρετσίνες έξω από την πόλη. Χθες πήρε το μάτι μου δύο κάπου εκεί κοντά στο… pindos.

ΥΓ2: Έμαθα επιστρέφει ο Βασίλης στη διοίκηση. Έμαθε γι’ αυτόν κι ο κόουτς. Αλήθεια ο πρόεδρος τι γνώμη έχει επί του θέματος;

ΥΓ3: Καλά ρε δεν ντρέπεστε… Ερωτευμένο ταμεία μου βάλατε στο σύνδεσμο;

ΥΓ4: Συνεχίζονται οι εγγραφές. Άιντε να ενισχύσουμε σύνδεσμο και ομάδα και ξεχάστε μια χρονιά το… γκαβαλό.

ΥΓ5: Έχει τρελαθεί ο Κωστάκης. Από τη μία ο κόουτς και από την άλλη ο κολλητός του ο Γιώργος που πήγε στα Τρίκαλα.

ΥΓ6: Σε γνωστό καφέ που συχνάζουν παλαίμαχοι του Πυρσού συζητήθηκε η επιστροφή Αεράτου. Στα αυτιά μας έφτασαν μόνο καλές κουβέντες και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό… Κανείς δεν αγαπάει την ομάδα περισσότερο από αυτούς που έχουν πονέσει και έχουν ματώσει αυτή τη φανέλα. Τ’ ακούς πρόεδρε;;;

ΥΓ7: Ακόμα δεν έχω καταλάβει. Οι σχέσεις του προέδρου με την ΕΠΣ σε τι φάση βρίσκονται; Μήπως να αφήσουμε κι εδώ τους εγωισμούς στην άκρη;

ΥΓ8: "Δεν υπάρχει περίπτωση να την κλείσει τη σελίδα ο Αεράτος" έλεγε κάποιος πριν από καιρό και δικαιώθηκε!!! Τσακάλι είναι!!!

Αεράτος ο αυθεντικός (πονάει η επιστροφή αγάπη μου, πονάει…)

8 σχόλια:

ΚΟΜΠΡΑΣ είπε...

Aεράτε λυπάμαι αλλά ο βασίλης δεν ξαναγυρίζει γιατί έχει ένα κακό που δεν αρέσει στον παπαιωάννου.
Ξέρει από ποδόσφαιρο και έχει λόγο κάτι που στον πρόεδρο δεν αρέσει και επίσης είναι και η επιστολή που έστειλε πέρυσι.
Κι αυτό γιατί έμαθα πως πέρυσι τον... έφαγε ο κάμπε και ο «καινούργιος» γενικός που εύχομαι να μη παίξει το ρόλο που έπαιζε κάποιος ποδοσφαιριστής στην ομάδα ο οποίος να είστε σίγουροι πως θα αποτελέσει παρελθόν.

Αεράτος... είπε...

ΦΙΛΕ Κόμπρα συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο μέρος του σχόλιου σου. Ίσως τελικά να μην ξαναγυρίσει και σαφώς και είναι και η επιστολή που έστειλε πέρυσι. Γι' αυτό που αναφέρεις πάντως στο τέλος, είναι σεβαστή η άποψη σου, αλλά αν γνωρίζεις λεπτομέρειες περιμένουμε να τις μάθουμε κι εμείς. Προσωπικά θεωρώ πως είσαι τελείως λάθος ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος. Για τον κάμπε συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό, για το άλλο που λες όμως το θεωρώ απίθανο.

ΥΓ. Άσχετο, αλλά αν θυμάμαι καλά πήρε το μάτι μου κάποια στιγμή το Βασίλη να πίνει καφέ μέρα μεσημέρι στον πεζόδρομο παρέα με δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας λίγα λεπτά αργότερα έσκασε... μύτη και ο Κάμπε. Από τότε τα δύο αυτά παιδιά δεν ξαναέπαιξαν στην ομάδα. Τυχαίο είναι αυτό;

Κι όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν...

Ανώνυμος είπε...

Περιέβαλα με την προσωπική μου σιωπή όλο αυτό το κρίσιμο για τον Πυρσό και το μέλλον του χρονικό διάστημα και τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στις θετικές εξελίξεις που όλοι γνωρίζουμε.
Το έκανα για τρεις λόγους:
Πρώτον γιατί σεβάστηκα τις επιλογές του φυσικού και αδιαμφισβήτητου ηγέτη της ομάδας να δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει και να μεταβιβάσει τη χρήση των μετοχών και επομένως και τις αποφασιστικές αρμοδιότητες, προς τον Ερασιτέχνη Πυρσό.
Δεύτερον γιατί η δικιά μου προσωπική στάση ζωής, μου επέβαλε να αντιμετωπίζω συλλογικά και όχι με γνώμονα τις δικές μου απόψεις τη συμμετοχή μου στην ομάδα.
Τρίτος αλλά όχι έσχατος λόγος, η καθοριστική συμβολή της σύστασης και λειτουργίας της επιτροπής στήριξης Πυρσού, που διαμόρφωσε το πλαίσιο για την αντιστροφή του κλίματος και έπαιξε όπως είναι πασιφανές σε κάθε καλόπιστο γρεβενιώτη, το γόνιμο και καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή του Προέδρου και στην αύρα που αυτή η επιστροφή διέχυσε στην κοινωνία. Πλέον μιλάμε όχι για επιβίωση, άλλα για το μεγάλο άλμα της ομάδας προς την καθιέρωσή της και αυτό το κατόρθωμα είναι αδιαμφισβήτητο έργο της επιτροπής, την οποία και προσωπικά ευγνωμονώ.
Είναι γνωστό επίσης στους περισσότερους, ότι αμέσως μετά την παραίτηση Παπαϊωάννου, έθεσα και τη δική μου παραίτηση μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. στη διάθεση του Προέδρου μας, για να απελευθερώσουμε τις επιλογές του.
Αυτή η παραίτηση όσον αφορά εμένα προσωπικά παραμένει εκκρεμούσα, ακόμη και μετά την αίσια έκβαση της ιστορίας.
Έχουμε όμως όλοι την υποχρέωση να στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια, χωρίς να εμμένουμε στις οποιεσδήποτε προσωπικές μας αναστολές, ακόμη και όταν αυτές έχουν σαφή δικαιολογητική βάση.
Δηλώνω λοιπόν με σαφήνεια και προς κάθε κατεύθυνση ότι παραμένω ενεργός και λυσσαλέος μαχητής στο ραντεβού της επόμενης και καθοριστικής ημέρας. Θέτω στη διάθεση του Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον οποίο αγαπώ και σέβομαι απεριόριστα, τις ταπεινές υπηρεσίες μου, για να φτιάξουμε, με σκληρή δουλειά και πίστη στον αγώνα, τον Πυρσό που όλοι ονειρευόμαστε.

ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ


Μενέλαος Γ. Παπαϊωάννου
Γ.Γ. της Π.Α.Ε. Πυρσός Γρεβενών

Ανώνυμος είπε...

Αεράτε καλώς όρισες.
Φρέσκος ,ανανεωμένος και θεωρώ πολύ χρήσιμος. Οσοι εξακολουθούν και πιστεύουν ότι κάνεις ζημιά η άσχετοι είναι η τους λείπει το χιούμορ.
ΓΕΡΑ -ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Αεράτε καλώς όρισες φρέσκος, ανανεωμένος και θεωρώ πολύ χρήσιμος. Οσοι πιστεύουν ότι κάνεις ζημιά η άσχετοι είναι η τους λείπει το χιούμορ.

ΓΕΡΑ- ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

καλως ηρθες φιλαρακι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΠΗΣ είπε...

Kαλησπέρα στον αεράτο και στη σελιδα του.
Διαβάζω ανελλιπώς τη σελίδα αλλά δεν έχω γράψει καμία φορά και ούτε
θα ξαναγράψω.
Αφορμή για να γράψω μου έδωσε το ειρωνικό σχόλιο για τον Βασίλη.
Επειδή δεν θα υπογράψω σαν ανώνυμος όπως εσύ ΚΟΜΛΕΞΙΚΕ μπορείς να γράψεις σχόλια με το πραγματικό σου όνομα και αν θέλεις να ειρωνευτείς μπροστά μου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΠΗΣ
Πάνω από όλους ο ΠΥΡΣΟΣ