Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Παπαϊωάννου: "Πρωταρχικός στόχος η άνοδος"

Πυρσάκηδες καλημέρα…
Η ισοπαλία στη Σιάτιστα την αγωνιστική που μας πέρασε και τα σημάδια κούρασης που έδειξε ο Πυρσός το τελευταίο διάστημα ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στην ήττα από την Κοζάνη στο παιχνίδι για το κύπελλο ερασιτεχνών, όπου και αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές βασικών της παικτών. Η προσπάθεια συνεχίζεται αφού άλλωστε στην ομάδα πρωταρχικός στόχος της φετινή χρονιά δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τα λεγόμενα του προέδρου της ομάδας Δημήτρη Παπαϊωάννου σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι (πριν από το παιχνίδι με την Κοζάνη για το κύπελλο) στον ραδιοφωνικό σταθμό STAR-FM (http://www.star-fm.gr/) και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη. Παρέα με του συνεργάτες μου ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξη του προέδρου και σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε κι εσείς, αν φυσικά δεν την ακούσατε ζωντανά. Ο πρόεδρος μίλησε για όλους και για όλα. Άφησε αιχμές, ενώ έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διαβάσετε τι απάντησε σε σχετική ερώτηση για την καλοπροαίρετη κριτική (έτσι την χαρακτήρισε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος) που ασκεί ο Αεράτος και οι συνεργάτες του. Πάμε να την απολαύσουμε:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ:
«Πήγαμε λίγο πίσω. Τώρα θα καθυστερήσουμε μία εβδομάδα να πανηγυρίσουμε την άνοδο…».

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ:
«Ο Πυρσός συνεχίζει να μην βλέπει το θεσμό του κυπέλλου ζεστά. Κουρασμένη ομάδα. Είναι δευτερεύον για μας το κύπελλο. Όπου και να παίζει ο Πυρσός στόχος είναι η νίκη.
Καλά θα ήταν να είχαμε εξασφαλίσει την άνοδο για να χτυπήσουμε το κύπελλο. Πρώτος στόχος για την ομάδα είναι η άνοδος…».

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ:
«Περισσότερες απαιτήσεις. Θέλει άλλη οργάνωση καινούριους παίκτες έμπειρους, όχι φυσικά όλους. Αλλιώς δεν γίνεται. Πιστεύω στην συμπαράσταση του κόσμου, πιστεύω στους φορείς».


"Περίμενα μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:
«Περίμενα λίγο παραπάνω. Περίμενα να έχουμε περισσότερη έδρα. Επαναπαυόμαστε και νομίζουμε ότι είναι εύκολα. Θα ήθελα περισσότερο έδρα. Ο αντίπαλος να αισθάνεται ότι παίζει σε μια δύσκολη έδρα. Όχι βέβαια με ακρότητες ούτε με φανατισμούς».

Σ’ εκείνο το σημείο ρωτήθηκε για την παρουσία 1000 οπαδών του Πυρσού στη Σιάτιστα για να σχολιάσει:
«Όχι και χίλιοι, αλλά ήταν αρκετοί…».

ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ:
«Δεν έγινε κάτι. Με τη Δεσκάτη ήταν όλα καλά και καλύτερα από τη φιλοξενία που είχαμε εμείς στη Δεσκάτη». Αυτά είπε αρχικά και στη συνέχεια έκανε μια παρένθεση για να πει:
«Αυτό αντιμετωπίζω από την αρχή της χρονιάς. Προσωπικά προβλήματα κάποιων με κάποιους. Υπάρχουν πολλά προσωπικά σε μια μικρή κοινωνία. Το να έχω προσωπικά με κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι λάθος όλη η προσπάθεια…».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
«Δεν κατάλαβα ποιον εννοεί ο Μαυροδήμος. Πάντως δεν εννοούσε εμένα. Εφόσον δεν είναι κάποιος από την ομάδα άρα ο Πυρσός δεν μπορεί να ασχοληθεί».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
«Δεν βάζω φίμωτρο σε κανέναν. Μπορεί ο καθένας να πει οτιδήποτε χωρίς να προσβάλει και να βρίζει κάποιον. Κι εμένα αυτή είναι η άποψη μου ότι Η Δεσκάτη ήταν η χειρότερη ομάδα που ήρθε στα Γρεβενά. Αυτό μόνο και τέλος. Η βαθμολογία δείχνει τη διαφορά της δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων».


"Θα έρθουν πολλά ταλέντα στον Πυρσό"


ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΥΡΣΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
«Η φιλοσοφία που θα έχουμε του χρόνου θα είναι τελείως διαφορετική με τη φετινή χρονιά. Στόχος του Πυρσού να φέρει πολλά ταλέντα στην ομάδα. Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις. Θα έρθουν πολλά ταλέντα στον Πυρσό. Με το πάντρεμα έμπειρων παικτών θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον Πυρσό να γίνει πρότυπο ομάδας και να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο με το οποίο θα χαίρεται ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ:
«Φυσικά και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:
«Επίσημα δεν τον ζήτησε κανένας. Είναι ένα ταλέντο που αποκτήθηκε από τον Πυρσό και ανήκει στην ομάδα μας. Ποντάραμε στην εξέλιξη του και προσωπικά θα τον ήθελα να μείνει στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ:
«Είναι ένα θέμα δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα. Έφερα πολλούς παίκτες στην αρχή της χρονιάς. Έχουμε 16 - 17 Γρεβενιώτες. Είναι δύσκολο να είσαι στην επαγγελματική κατηγόρια. Όλα ξεκινάνε από το τι θέλουμε να κάνουμε. Αν μου πει ο κόσμος ότι θέλουμε μόνο Γρεβενιώτες στην ομάδα και να παίζουμε στην τοπική κατηγορία ας μου το πουν και μπορώ να το συζητήσω κι αυτό. Αν έχουμε στόχους και θέλουμε η ομάδα να δουλέψει επαγγελματικά τότε μειώνονται οι ευκαιρίες των παιδιών».


"Έχω χάσει τη... μπάλα"


ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:
«Δεν μπορώ να ακούσω τον κόσμο. Αν έρθει μια αντιπροσωπεία του κόσμου, ένας σύνδεσμος, οι αρχές της πόλης και μου ζητήσουν κάτι θα τους ακούσω. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, έχω χάσει τη μπάλα. Τα Γρεβενά είναι πάρα πολύ δύσκολη κοινωνία χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον. Ο καθένας θέλει να δηλώσει κάτι. Αλίμονο αν ακούω τον καθένα. Έχω ένα σχεδιασμό και προχωράω πάνω σ’ αυτό. Φυσικά λάθη γίνονται. Στη λειτουργία της ομάδας είμαι ανοιχτός να ακούσω τον καθένα. Στην φιλοσοφία όμως όχι. Η ομάδα δεν είναι δικιά μου. Η ομάδα είναι όλων. Όλοι μαζί θα συζητήσουμε τι θέλουμε. Οι φορείς είναι κοντά με πρώτο το νομάρχη. Είναι κοντά μας και παραχώρησαν και το χώρο για αθλητικό κέντρο. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτό».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΣΟ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ:
«Όταν ασχολείσαι με τα κοινά είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις και ν’ ακούς την κριτική αρκεί να αυτή να είναι καλοπροαίρετη».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑΤΟΥ (ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ):
«Δεν μ’ αγγίζει… Δεν ξέρω… Δεν μ’ απασχολεί… Ο καθένας είναι ελεύθερος να πει τη γνώμη του. Κανένα πρόβλημα… Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο… Η προσπάθεια ανταμείβεται στο τέλος… Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει…».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΛΙΑΣ:
«Έχουμε συζητήσει στην αρχή της απόφασης μου και της χρονιάς. Δεν μπορώ να πω ότι έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο, σίγουρα όμως είναι μέσα στη φιλοσοφία του και μας είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην βοηθήσει την κεντρική ομάδα του νομού. Δεν υπάρχει περίπτωση» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Παπαϊώαννου που ευχήθηκε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους του Γρεβενιώτες και σε όλους τους φίλους της ομάδας.

Από την πλευράς μας εμείς εδώ στο aerata.blogspot.com δεν θα προχωρήσουμε σε κανένα σχόλιο και θα αφήσουμε τον καθένα από σας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Θα κάνουμε απλώς μια ερώτηση στον πρόεδρο για την οποία όμως ξέρουμε καλά πως αποκλείεται να μας απαντήσει.
Για όσα είπατε σχετικά με την παρουσία του κόσμου και για την καυτή ατμόσφαιρα που θα θέλατε στο γήπεδο, εν μέρει μας βρίσκει σύμφωνους αλλά ΡΩΤΑΜΕ:

Αλήθεια εσείς τι κάνατε γι’ αυτό; Πόσες φορές συναντηθήκατε με τους οργανωμένους; Πότε ακούσατε προτάσεις του κόσμου σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας; Σε όλες τις μεγάλες ομάδες οι διοικήσεις έχουν άμεση συνεργασία σε θέματα οργάνωσης της κερκίδας. Εσείς τι κάνατε γι’ αυτό; Ξαναρωτάμε: Πόσες φορές συναντηθήκατε με αντιπροσωπεία των οργανωμένων για να συζητήσετε θέματα σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…
Όλοι θέλουμε μια καυτή έδρα για τον Πυρσό… Περιμένουμε μια συνάντηση της διοίκησης, παρουσία του προέδρου, με τους οργανωμένους… Η Διοίκηση του Πυρσού πρέπει να είναι κοντά στον κόσμο και τους οργανωμένους… Δεν περιμένουμε απάντηση. Περιμένουμε συνάντηση…

ΥΓ1: "Σταθερά βαδίζει προς την Γ' Εθνική ο Πυρσός Γρεβενών και πρόσθεσε ακόμη ένα βαθμό στο ενεργητικό του μετά την ισοπαλία εκτός έδρας1-1 με την ΑΕ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ . Γι' ακόμη μία φορά αξίζει να αναφερθούμε στη δυναμική παρουσία του κόσμου, καθώς 1000 και πλέον φίλαθλοι βρέθηκαν κοντά στην ομάδα και χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών". Αυτό έγραφε κύριε πρόεδρε η επίσημη σελίδα της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι και την παρουσία του κόσμου στη Σιάτιστα. Συγνώμη που δεν πήραμε παρουσίες για να δούμε πόσοι ακριβώς είμασταν εκεί...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ (αν πάρουν τελικά άδεια)
ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ Η ΟΧΙ…
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΣΑΚΗΔΕΣ


ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Ο ΠΥΡΣΟΣ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ…



Αεράτος ο αυθεντικός (και… πασχαλινός)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O STOHOS TOU KIPELOU DISTIHOS HATHIKE..DEN PIRAZI OMOS..MINANE 3 MATS TELIKI..OLI KONTA STIN PYRSARA ARHIS GENOMENIS APO TO MATS ME TA KALIVIA KE META OLI STON GIDA......KALO PASHA SE OLOUS TOU PYRSAKIDES

YG..SAN ANTONIO SPURS..OPIOS KATALAVE KATALAVE....

Ανώνυμος είπε...

Fysika kai sthrizoyme oloi ton proedro kai thn omada, alla kapoia pragmata den mas ta eipe kala. Sa na ektethike ligo se kapoia themata. Eidika sayta poy exoyn na kanoyn me ton kosmo...
pano apola o PYRSOS..

Ανώνυμος είπε...

Σενάριο 1o: Ισοπαλία με Καλύβια και ήττα στο Γιδά.
Σενάριο 2o: Ήττα με Καλύβια και ισοπαλία με Γιδά.
Κάπου πρέπει να σκεφτόμαστε κι έτσι.
Φυσικά και αν υπάρχει μια περίπτωση να γίνουν τα παραπάνω , θα χάσουν στα Κομνηνά τα Τρίκαλα.
Όλοι μαζί στο γήπεδο για τον Πυρσό την Κυριακή και την άλλη Κυριακή στο Γιδά για τα προεόρτια.

Timonakos είπε...

Pros ton kirio(o theos na ton kanei)k dimosiografo tis polis mas pou pernei ta lefta apo to 5*5......nai nai katalavate gia poion leo.....kala tha kanei na min grafei malakies stin efimerida!Ta paidia pou pigan na dokimastoun ston Π.Α.Ο.Κ. den pigan gia na vgaloun fragka!Pigan apla gia na dokimastoun kai mono auto!Entaksei re filaraki den exoume fragka,ti na kanoume?Akous ekei prospathoun na eksasfalisoun to vioporistiko tous,gia merikous to na paizeis balla metraei pio poli apo ta lefta!Xoriati eisai k dimosiografos.....ftou sou!!!
P.S.An den thelete min to dimosievete!